Penyakit HFMD Pada Anak Cepat Sembuh Sebelum Melarat

Penyakit kaki, tangan dan mulut (HFMD) lazim menyerang kanak- kanak sungguhpun orang dewasa tidak terkecuali dari serangan penyakit ini. Jangkitan HFMD pada anak biasanya lebih teruk dan amat merengsakan. HFMD menyebabkan rasa gatal dan miang. Sebagai ibu bapa, sudah pasti keadaan ini meruntun hati apabila anak asyik merengek. Anak- anak yang tinggal di taska atau dengan pengasuh mempunyai risiko lebih besar terkena jangkitan HFMD. Entry kali ini ummi ingin kongsikan pengalaman seorang ibu saudara dalam membantu menangani KFMD pada anak saudara beliau.

Pada 22 november tahun lalu, kakak saya bagitau anak buah dh seminggu xlalu makan minum pun merengek sebab dalam mulut die habis melepuh. Bila pergi klinik doc sahkan adik terkena jangkitan hand foot mouth disease (hfmd). Selama itu jugak lah adik asyik terbaring je takselincah seperti biasa.

Ikutkan plan asal minggu tu family nak naik bas ke KL bagi menghadiri kenduri kahwin kawan kakak di tapi disebabkan keadaan adik yang tak mengizinkan plan terpaksa di tukar kakak drive sebab kesian tengok anak xsihat. Nanti meragam dalam bas 1 hal pulak.

Selaku mak sedara yang belum ada ank,berbekalkan pengalaman & testimoni kawan2, saya nekad nak ikhtiar bagi Nutriferon kt adik. Lagipun dah banyak saya baca testimoni kawan-kawan yang mana anak kena HFMD bagi anak makan Nutriferon.

Alhamdulillah kebetulan mmg ade stok nutriferon kat rumah. Jadi saya mintak kakak bagi adik makan nutriferon buat mcm makan serbuk gula-gula je tanpa bancuh air. Mintak pandangan kawan-kawan, diorag cakap kalau budak-budak 1/2 sachet dah memadai tapi saya terlalu excited n nk adik cepat sembuh saya bg 1 sachet terus. puas berpujuk jugak la nk srh makan, macam-macam umpan alhamdulillah mengena 😅😅😅

Keeseokan harinya tengok adik relaks mkn kerepek yang keras sedangkan malam sebelumnya minum air pon sakit. Alhamdulillah percubaan saya bg nutriferon kt adik berjaya. Dekat kenduri pon dah boleh makan, dalam kereta pon dah boleh menyanyi-nyanyi bagai tak macam masa mula-mula sampai asyik merengek je.

Semenjak dari itu saya mintak kakak konsisten bg Nutriferon kt anak buah. Bila rasa nk demam ke,selsema ke cepat-cepat bagi makan Alhamdulillah xsempat nak melarat sakitnya. Adik pon dh pandai kalau nak demam terus mkn nutriferon,pastu die ckp adik dah cihat,adik mkn cateli 😆😆😆

Kawan-kawan jom simpan nutriferon kt umh..nutriferon membantu meningkatkan imun kita sekeluarga. Nutriferon meningkatkan interferon semulajadi badan dan sekaligus menguatkan tindak balas imun badan. anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!

Pemakanan tambahan nutriferon yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan.

HFMD pada anak

Penyelesaian Jangkitan HFMD Pada Anak

Nutriferon merupakan kombinasi extrak 4 jenis tumbuhan. Ia merupakan hasil kajian immunilogist jepun, Dr. Yasuhiko Kojima selama 40 tahun dalam membantu meningkatkan sistem imunisasi tubuh.

  • Biji Labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh
  • Biji Plantago Asiatica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun
  • Bunga Safflower – Menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman
  • Honeysuckle Jepun – Menentang pencerobohan virus dan kuman

HFMD pada anak

Order

Ummi Tiqah
SMS/Whatsapp: 018-290 7924  
ummitiqah@gmail.com  
FB Page: Ummi Tiqah

Pengedar Sah Shaklee. 

COD sekitar Gombak, Selayang, Setapak, Taman Melati, Wangsa Maju. 

Atau Order Online

(Kad credit atau debit diperlukan untuk pembelian online)

set gastrik shaklee

Pengeposan ke seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge