Cara Kait Kopiah Bernama dan Senarai Pengait Yang Ambil Tempahan

Assalamualaikum,

Masih dalam mood Aidilfitri, ummi dapat beberapa whatsapp dan private message (PM) untuk tempah kopiah kait. Ada juga yang bertanya tentang diagram dan paten tentang cara kait kopiah kait ni. Ni suma lanjutan entry ummi sebelum ni tentang kopiah kait bernama, boleh klik link di bawah untuk baca ye.

Entry tentang kopiah kait bernama

Ummi tak ambil tempahan ye dearies. Memang tak sempat nak bagi komitmen untuk buat kopiah kait atau apa juga bentuk tempahan mengait. Projek- projek yang ummi buat semuanya projek suka-suka untuk tenangkan fikiran saje. Maka masa yang diambil untuk siapkan satu- satu projek tu jadi lama. Memang tak sesuai untuk ambil tempahan. Tapi kalau anda nak buat tempahan, di bawah ni ummi dah buat senarai pengait yang ambil tempahan kopiah kait. Dan bagi anda yang tengah cari- cari diagram atau cara nak kait kopiah, ummi kongsikan juga paten asasnya.

Cara Kait Kopiah ~ paten asas.

Paten ni merupakan ihsan puan Khairul Abidah Anis Basir yang dikongsi dalam FB pagenya Hobiku Mengait. Jika inginkan penerangan bergambar langkah demi langkah, boleh lawati page puan Anis di sini. 

diagram paten kopiah kait 1

 

 

Ummi memang guna diagram ni aje untuk kait kopiah. Maka terhasillah kopiah macam ni.

tempahan kopiah kait

my nephew jadi model jap

tempahan kopiah kait ummitiqah

 

Ummi dah share cara kait kopiah ni, jadi bolehla cuba pada yang berminat nak kait sendiri. Kalau tak faham diagram atau cara baca paten, boleh belajar dengan youtube atau beli aje buku mengait. Sekarang dah banyak buku mengait tempatan. Terbitan karangkraf pon ade beberapa buah.

Bagi anda yang ingin menempah kopiah kait, di sini ummi ada senaraikan beberapa crocheters yang ambil tempahan mengait. Mereka merupakan ahli kumpulan Group Love Crochet Malaysia. Mereka bukan sahaja mengait kopiah tetapi juga hasil lain cam topi, kasut bayi, alas meja, gaun dan sweater bayi dan macam- macam lagi. Anda boleh hubungi mereka untuk buat tempahan. Sila klik gambar kalau nak tengok gambar penuh yang bersaiz lebih besar. Jika klik pada nama, anda akan terus dibawa ke FB page mereka.

Senarai Crocheters (Pengait) Yang Mengambil Tempahan Kopiah Kait dan Projek Mengait Lain

FB/Istagram Whatsapp Contoh Projek
Khairul Abidah Anis Basir Anis
Siti Faridah siti faridah
Auni Crafts 019- 9408320 auni crafts
Ctiey Nazir 013- 2050468
Noor Hafizah Hamid

IzarieCraft Crochet

IG: izariecraft

 013- 9517279 hafizah
Asmarihan Akma 017-6256102  akma
DMMZ Beauty 013-2566264 DMMZ
Kopiah Kait Linanuar linanuar
Norfaizah Fadzil 013-3130229 norfaizah
Nur Zirwatul Hajar Ibrahim 017-2060295 zirwatul
Rodiah Hamid 019-4948476
Nazirah Din 012-5204942 nazirah
Jamilah Abdul Halim jamilah
Ezzati Farhani Muhamad Nor

IG: haniezzcraft

019-2684200 haniezz
Syikin Zakaria

FB Page: Crochet Cottage

017- 7773948 syikin
Tiniey Atan 01125502660 tinie
Zai NieytaNieyta Crochet House 018- 2010994 zieynita
 Saleha Saufee

 

Comel-comel semuanya kan? Kepada yang berminat, bolehlah pilih mana yang berkenan dan hubungi crocheter tersebut. Atau kalau rajin nak survey- survey harga, boleh je hubungi semua. hehe.

Moh kita ber kopiah kait 🙂

Salam Sayang,

Ummi Tiqah
SMS/Whatsapp: 018-290 7924  
ummitiqah@gmail.com  
FB Page: Ummi Tiqah

Pengedar Sah Shaklee.

COD sekitar Gombak, Setapak, Selayang, Wangsa Maju. Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui PosLaju. 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge